Radionica „Izrada standarda i normativa kod dijagnostičkih i terapijskih postupaka u vezi sa karcinomom dojke te ranim otkrivanjem i dijagnosticiranjem bolesti“

Poštovani,

u subotu 11.05.2019. godine na Kbc Zagreb, “Edukacijski centar –  Istok“, sa početkom u 08:30 sati počinje radionica na temu „Izrada standarda i normativa kod dijagnostičkih i terapijskih postupaka u vezi sa karcinomom dojke te ranim otkrivanjem i dijagnosticiranjem bolesti“

Radionica je nastavak na projekt HKZR SR ZRTD „Izrada standarda i normativa u radiološkoj tehnologiji“

Cilj radionice je izraditi postupnike kod dijagnostičkih te terapijskih radioloških  postupaka u vezi sa dijagnosticiranjem te liječenjem karcinoma dojke :

  1. Magnetna rezonanca
  2. CT toraksa
  3. Mamografija
  4. Digitalna tomosinteza
  5. Vakum asistiranu biopsiju dojke
  6. Planiranje te provođenje radioterapije dojke
  7. Mobilna mamografija

Pozivamo sve članove koji su zainteresirani te imaju znanje i iskustva u gore navedenim područjima radiološke tehnologije da se prijave na radionicu do 09.05.2019. godine na info@zrtd.hkzr.hr , u naslov maila stavite „Prijava za radionicu 20190511“

Molimo vas da u mailu dostavite ime i prezime te ustanovu iz koje dolazite.

Isto tako navedite ukoliko imate posebnu želju sudjelovati u izradi postupnika za neku od gore navedenih radiološko  dijagnostičkih ili terapijskih procedura kako bi vas lakše smjestili u radne grupe.

Radionica će biti koncipirana na način da se revidiraju te nadopune radne verzije postupnika na temu radionice.

Zavisno od broja sudionika te područja iz kojeg članovi dolaze, bit će podjeljeni u manje grupe kako bi lakše razvili diskusiju te izveli zaključke iz rasprave te izradili svrsishodnije postupnike rada u radiološkoj tehnologiji.

Ukoliko imate već izrađene postupnike za neku ili neke  od procedura u naslovu koje koristite u ustanovama iz kojih dolazite slobodno ponesete kopije istih  na radionicu te ih možete prezentirati u radnom djelu radionice.

Predviđeno vrijeme trajanje radionice je do 14:00. sati.

Radinica će biti bodovana od strane HKZR SR ZRTD sa 7 bodova.

Broj sudionika na radionici ograničen je na  50 članova.

Radionicu će voditi kolege: Petar Borojević, Marijana Jakopović ( Nastavni zavod za javno zravstvo “Dr. Andrija Štampar“), Milan Gržan, Maja Lončar ( KB Dubrava) Đurđica Harmicar (KBC  Zagreb)

Veselimo se vašem dolasku.

Srdačan pozdrav.
Đurđica Harmicar, bacc.radio.techn.

Koordinator „Profesionalne grupe za određivanje standarda i normativa SR ZRTD  -1PV.

Newsletter

Primajte novosti, obavijesti, pogodnosti za članove ...