Preseljenje ureda na novu adresu

Poštovano članstvo,

obavještavamo Vas da sa početkom mjeseca rujna Ured započinje sa radom na novoj adresi Trg Drage Iblera 9.

Važno je napomenuti da ovo preseljenje neće dodatno financijski opteretiti Vas kao članove i članice.

Dosadašnje stanje u kojem je pravna osoba Hrvatska komora zdravstvenih radnika bila na četiri različite lokacije (svaki strukovni razred na svojoj lokaciji) pokazalo se kao nerentabilno i ne efikasno.

Zbog smanjivanja troškova i poboljšanja rada pokrenula se inicijativa o ponovnom okupljanju strukovnih razreda na jednom mjestu čiji je konačni produkt upravo ovo preseljenje.

ŠTO MI KAO STRUKOVNI RAZRED DOBIVAMO OVIM PRESELJENJEM?

 • Na raspolaganju imamo 60 kvadrata poslovnog prostora – cijena najma po kvadratu u odnosu na stari prostor ostaje ista.
 • Kompletna Komora je na jednom mjestu (razred i opći poslovi, osim MLD-a) što donosi slijedeće benefite:
                 – fleksibilnost u radu: u slučaju odsustva administratori će moći pokrivati jedni druge te

          je mogućnost zatvaranja pojedinog ureda svedena na minimum
               – u budućnosti moguća zajednička nabava za urede: smanjenje troškova nabave
               – objedinjavanje funkcija i službi strukovnih razreda: povećanje efikasnosti i smanjenje troškova
               – kvalitetnija i brža komunikacija unutar HKZR-a

 • Za potrebe Komore imamo mogućnost korištenja dviju multimedijalnih dvorana u sklopu zgrade (veća za 300 osoba i manja za 30 osoba) – za potrebe održavanja Skupština više nema potrebe za unajmljivanjem hotelskog prostora/kongresnih dvorana – korištenje dvorana je unutar cijene najma.
 • S obzirom da je riječ o poslovnoj zgradi (ne stambenoj kao do sada) imamo dostupan klimatizirani uredski prostor, čuvarsku službu , video nadzor, protupožarnu zaštitu, lift i pristup prilagođen osobama s posebnim potrebama.
 • Lokalizacija u centru gradau neposrednoj blizini Autobusnog i Željezničkogkolodvora omogućuje članovima brz i jednostavniji pristup, dobru povezanost javnim prijevozom i blizinu javnih garaža.

ŠTO JE NEDOSTAJALO DOSADAŠNJEM PROSTORU?

 • Neadekvatan prostor: stan u privatnom vlasništvu djelomično prenamijenjen za uredsku djelatnost. Od 64 kvadrata unajmljenog prostora 15 kvadrata je otpadalo na prostorije poput kuhinje, kupatila, sanitarnog čvora, dok je uredski prostor bio sveden na  svega 49 kvadrata.
 • Povećanje iznosa mjesečnog najmaza 25% s tendencijom daljnjeg porasta.
 • Zbog povećanja arhive sa dokumentacijom članica i članova pokazala se potreba za većom radnom kvadraturom i stvarnim uredskim prostorom.
 • Upitna sigurnost ureda, dokumentacije i opreme – već nanesena materijalna šteta zbog provale u prostor i otuđivanja opreme.
 • Lokalizacija ureda na rubnom dijelu grada i slaba povezanost javnim gradskim prijevozom otežavala je pristup članovima, djelatnicima ureda i kolegama koji su aktivni u radnim tijelima Komore. Pristup osobama sa posebnim potrebama nije bio moguć.

Podsjetimo se da je jedan od obećanih ciljeva članovima od strane novoizabranog Voditeljstva bio, uz stabilizaciju financijskog poslovanja koja je postignuta već u prvoj godini rada, poboljšanje uvjeta i kvalitete rada razreda, a da se isto ne odrazi negativno na financijsku stabilnost.

Realizacijom ovog projekta preseljenja obećano smo ostvarili.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Newsletter

Primajte novosti, obavijesti, pogodnosti za članove ...