PISMO PODRŠKE RADIOLOŠKIM TEHNOLOZIMA

Drage kolegice i kolege,

pozdravljam Vaše ljudske napore, profesionalnost i istaknutu radnu etiku u trenucima kad se naša država i cijeli svijet suočavaju sa najgorom pandemijom u zadnjih sto godina. 

Savjesnim obavljanjem svog poziva opće dobro stavili ste ispred svojih osobnih interesa te na taj način doprinijeli očuvanju plemenite tradicije zdravstvenog poziva.

U ovome niste sami. U nastavku Vam prosljeđujem prijevod pisma podrške Jonathan McNulty-a predsjednika Europske federacije radiografskih društava svima nama radiološkim tehnolozima.

U ime Vijeća strukovnog razreda i moje osobno ime želim Vam se zahvaliti na istaknutom profesionalizmu, spremnosti za reakciju u teškim situacijama i povrh svega za brigu i suosjećanju prema čovjeku kada mu je to najpotrebnije.

Srdačan pozdrav,

Goran Kutlić, 

voditelj Strukovnog razreda za zdravstveno radiološko-tehnološku djelatnost Hrvatske komore zdravstvenih radnika

Drage kolege,

trenutna globalna pandemija COVID-19 utječe na sve nas i bit će s nama neko vrijeme. U ime Izvršnog odbora i tima EFRS-a, želio sam iskoristiti ovu priliku kako bih prepoznao značajne pritiske sa kojima se trenutno suočavaju vaše organizacije (društva, obrazovne ustanove i sindikati).

Čuo sam priče iz mnogih zemalja širom Europe, ali i šire, iz nacionalnih radiografskih društava, obrazovnih ustanova, kliničkih odjela i od pojedinih radiografera koje pokazuju snažan, jedinstven i podržavajući pristup suočavanju s ovakvim događajem koji se događa jednom u životu. Radiograferi u ovom trenutku igraju izuzetno važnu ulogu; vi pokazujete svoju profesionalnost, svoje vještine, brigu i suosjećanje, svoju otpornost da idete iznad i dalje u ispunjavanju svoje uloge u ovoj borbi protiv pandemije. Dok se donose teške odluke o zatvaranju radnih mjesta, obrazovnih ustanova, otkazivanju sastanaka, događanja i konferencija; još teže odluke donose zdravstveni radnici koji upravljaju ovom krizom.

Za one od vas koji su na rukovodećim pozicijama, sada je vaše vrijeme da vodite našu profesiju kroz dosad neviđene izazove koji će se mnogima od nas bez sumnje pogoršati prije nego što stvari poprave.

Zahvaljujemo svim radigraferima na vašem trudu, vašoj usluzi i ponosu koji trenutno pokazujete u našoj profesiji. Želimo svako dobro vama, vašoj obitelji i voljenim osobama.

Zapamtite moto EFRS-a u ovom trenutku: Zajedno je sve moguće!

Vaš,

Jonathan McNulty

predsjednik,

Europska federacija radiografskih društava

Newsletter

Primajte novosti, obavijesti, pogodnosti za članove ...