ZAHTJEV VLADI RH ZA TUMAČENJEM ODLUKE O POSEBNOJ NAGRADI ZA RAD SA COVID-19 OBOLJELIMA

Strukovni razred za zdravstvenu radiološko – tehnološku djelatnost podnio je Vladi Republike Hrvatske zahtjev za tumačenjem Odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od COVID-19 („Narodne novine“, broj 136/20) nastavno na prijavljene probleme svojih članova vezano za neadekvatan obračun prilikom isplate posebne nagrade.

Podsjetimo, odlukom Vlade Republike Hrvatske predviđena je posebna nagrada utvrđena u iznosu od 10% od osnovne plaće, a isplaćuje se uz plaću radnika.

Isplatu po provedenom satu u smjeni u radu sa COVID – 19 oboljelima smatramo neprihvatljivom jer su radiološki tehnolozi od samog početka pandemije dolazili u stalni kontakt sa oboljelima te su neizostavni dio multidisciplinarnih timova za dijagnosticiranje i liječenje oboljelih od COVID -19 bolesti, a pacijentima pružaju svakodnevnu radiološku dijagnostičku obradu.

O zaprimljenom odgovoru i daljnjim postupanjima ćemo Vas adekvatno obavijestiti putem službene mrežne stranice Strukovnog razreda.

Newsletter

Primajte novosti, obavijesti, pogodnosti za članove ...