HUMANITARNI PROJEKT “RADIOLOŠKI TEHNOLOZI ZA DJECU”: MR BOJANKA

Strukovni razred za zdravstvenu radiološko – tehnološku djelatnost pokrenuo je humanitarni projekt pod nazivom “Radiološki tehnolozi za djecu”.

Cilj ovog humanitarnog projekta je kao profesija aktivno doprinijeti promicanju edukacije i unapređenju kvalitete zdravstvene skrbi najmlađih pacijenata kroz interaktivne materijale koji će na zanimljiv i pristupačan način približiti djeci, vrlo često komplicirane, radiološko- tehnološke pretrage i postupke.

Prva u nizu interaktivnih materijala je upravo “MR bojanka”.

Uloga bojanke je približiti djeci postupak snimanja magnetskom rezonancom u svrhu smanjenja nelagode i uklanjanja straha od same pretrage te na taj način otvoriti vrata aktivnoj suradnji sa malim pacijentom.

Bojanka je zamišljena da se kroz bojanje likova i situacija u kojima se likovi nalaze, djeca upoznaju sa svim važnim koracima pretrage te da im vrijeme provedeno u radiološkoj čekaonici bude što ugodnije.

Strukovni razred za zdravstvenu radiološko – tehnološku djelatnost donirao je primjerke bojanke svim zdravstvenim ustanovama u RH koje se bave pedijatrijskom radiologijom u cilju da na taj način kao profesija doprinesemo unapređenju društva u kojem živimo i radimo.

Korištenjem ove bojanke u radu sa djecom na za to predviđenim radilištima pridonesite realizaciji i razvoju ovog humanitarnog projekta u svakodnevnoj praksi.

MR bojanku možete preuzeti u digitalnom obliku na kraju teksta.

U tijeku je prva u nizu isporuka primjeraka bojanke zdravstvenim ustanovama koje se bave pedijatrijskom radiologijom.

Ukoliko ste zainteresirani za dostavu bojanke u Vašu ustanovu ili imate potrebe za dodatnim primjercima javite se povratno na mail: info@zrtd.hkzr.hr.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [9.14 MB]

Newsletter

Primajte novosti, obavijesti, pogodnosti za članove ...