ŠESTI WEBINAR U ORGANIZACIJI SR ZRTD-a

Ovim putem Vas pozivamo na sudjelovanje na šestom webinaru u organizaciji Strukovnog razreda za zdravstvenu radiološko – tehnološku djelatnost koji će se održati u četvrtak, 24.02.2022., s početkom u 18h na WebinarJam platformi.

Tema webinara: Metoda provjere i morfološka analiza prijelaznog lumbosakralnog  i šestog lumbalnog kralješka magnetskom rezonancijom.

Cilj i svrha webinara: upoznati i educirati radiološke tehnologe s naprednim metodama i tehnikama magnetske rezonancije, uz čiju je pomoć moguće identificirati šesti lumbalni kralježak  i detektirati različite varijante prijelaznog lumbalnog kralješka. U više od 5% slučajeva nije moguće pouzdano definirati L6 i LSTV standardnim MR tehnikama, što otežava preoperativnu pripremu i zahvat u neurokirurškim operacijama i/ili spinalnim intervencijama na kralježnici. Prikazanom slikovnom metodom moguće je sa 100% sigurnošću utvrditi broj kralježaka i morfološke varijante u procjeni lumbalne kralježnice.

Predavač: Krunoslav Štefančić, bacc.radiol.techn., Specijalna bolnica Sveta Katarina

Prijave su moguće preko ovog linka: https://event.webinarjam.com/register/55/vl14lc7n.

Predavanja će biti automatski bodovana od strane SR ZRTD i nije potrebno slati pojedinačne zahtjeve (3 boda).

Na kraju predavanja će se, kroz za to specijalno pripremljenu eFormu popisivati prisutni na predavanju. Na taj način će se kontrolirati prijavljeni/prisutni/ aktivni članovi na predavanju te biti bodovani sukladno predmetnom Pravilniku.

Napomena: webinar je honoriran od strane SR ZRTD-a.

Saznaj više o projektu stipendiranja autora webinara:  https://www.zrtd.org/2021/09/natjecaj-za-autore-webinara/.

Newsletter

Primajte novosti, obavijesti, pogodnosti za članove ...